EBBA LARSSON

OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Boden uppe i Norrbotten tillsammans med min mamma, pappa och två yngre syskon.

Längdskidåkning har jag alltid tyckt varit roligt, men vid fem års ålder började jag träna i klubb. Det varade dock inte så länge. När det var dags för första tävlingen kunde mamma och pappa inte garantera att jag skulle vinna och då ville jag inte längre åka. Därefter hann jag pröva ett gäng olika sporter innan jag så småningom hittade tillbaka till skidåkningen fyra år senare och fastnade totalt. Med tiden insåg jag att skidåkning var min grej och successivt ökades träningsdosen, vilket lett till vidare utveckling i skidspåret.

Jag har spenderat fyra år på skidgymnasiet i Gällivare där jag fått möjligheten att kombinera min elitsatsning med det naturvetenskapliga programmet. I juni tog jag studenten och kommer nu satsa fullt ut på skidåkningen för att se hur långt jag kan gå. Det är en ynnest att få göra en helhjärtat satsning på det jag brinner för allra mest. Jag är så enormt tacksam över den möjlighet jag fått och kommer förvalta den väl. 

Jag kommer fortsätta spendera delar av min tid uppe i Gällivare där jag trivs som fisken i vattnet med de fantastiska förutsättningar som finns för träning. En lång vinter och fjällnära terräng gör det till ett riktigt kanonställe för att jag ska kunna göra det jag älskar, att träna, både vinter som sommar. Varvat med Gällivare kommer jag spendera tid på hemmaplan i Boden. Där har jag också närhet till fin träningsmiljö och familjen.

Min målsättning är att få representera de svenska färgerna i stora mästerskap framöver och då få vara med och fightas om medaljer. Tittar jag mer kortsiktigt är målsättningen att ta sig tillbaka på den nivå jag var på innan en eländig stressfraktur och därefter en utmattning satte käppar i hjulet. Efter tre spolierade säsonger är jag mer laddad än någonsin och ser framemot vad den kommande säsongen har att erbjuda!

Vad pysslar jag med när jag inte åker skidor? Utanför skidspåret är jag en kreativ själ som gillar att fotografera och har ofta många saker på gång. Jag älskar friluftsliv och trivs som bäst när jag får vara ute i naturen. Fjällen ligger mig varmt om hjärtat. En vilodag spenderar jag allra helst utomhus tillsammans med min hund Ragnhild.

Ebba, Augusti 2020

Snabbfakta

Namn: Ebba Johanna Larsson

Född: 10 maj 2000

Hemort: Boden

Nuvarande ort: Boden/Gällivare

Klubb: Gällivare skidallians IK

Moderklubb: Sävast Ski Team IF

Familj: Mamma, Pappa, Lillasyster, 

Lillebror & Vovve.

Motto: ”Det finns många sätt att bli dålig på,

men bara ett sätt att bli bra på: TRÄNING

Främsta meriter

Ovan ser du ett axplock av mina främsta meriter, vill du se senaste resultaten från de större tävlingarna tar du dig till dem via knappen nedan.