EBBA LARSSON

Andra advent

Andra advent har passerat och till helgen är det tredje, var tog tiden vägen? Nästa helg rullar jag hem för jullov. Eller ja, jullov och jullov. Jag har ju alltid lov, men jag rullar hem för jul och blir hemma till nån gång efter nyår. Det blir skönt att få hinna landa lite på Hemmaplan samtidigt som jag kommer sakna Gällivare och lägenheten.

Var hem en sväng i helgen och början på veckan, men där bjöds det mest bara på slask. Skönt då att vintern fortfarande är kvar här uppe och att skidspåren fortsatt håller fin kvalité vilket jag är tacksam över. När jag åker hem över jul hoppas jag verkligen att vintern anlänt för att stanna även i Boden. Hoppas på att få göra några pass på Lillträskrundan, ett av favoritspåren. Det är så himla mysigt att åka där!

Spåren på Hellnerstadion har äntligen blivit åkbara och imorgon är det dags för träningstävling! Skidgymnasiet kör en minitour under denna vecka och nästa som jag tänkt vara med på. Det ska bli roligt att få blåsa ur systemet ordentligt och att få känna på lite tävlingsnerver! Det var lääänge sedan sist!!

Dammade av turskidorna igår och gjorde säsongens premiär. Så härligt och som jag längtat! Det skulle behövas ytterligare lite snö för optimala förutsättningar, men det är fullt dugligt i alla fall. Nu gick vi i en av de backar som inte öppnat för säsongen ännu. Jag ser dock framemot när man kan gå helt ”off pist” och kan gå upp från andra sidor av Dundret. Vi var kanske ute i senaste laget i och med att solen går ner så pass tidigt. När det var dags att åka ner hade det börjat skymma rätt ordentligt så en pannlampa hade inte varit fy skam att ha med sig om vi säger så. Elsa gjorde dessutom premiär med sina turskidor så det var trevligt att få ha med sig sällskap!