EBBA LARSSON

Sedan sist

Sedan jag kikade in här senast har jag fortsatt träna på och äntligen har vintern anlänt till Gällivare på riktigt. Vi har långa spår på golfbanan och på Hellnerstadion börjar det ta sig också. Utöver att åka skidor har jag sprungit en hel del, åkt rullskidor på bandet, åkt långfärdsskridskor och styrketränat.

Måste slå ett slag för långfärdsskridskor, jäklar vad kul det är! Det blir himla likt skidåkning när man har sina skatepjäxor och stavar. Kanonbra träningsform i väntan på snö och skidspår. Är himla glad över att jag testade en kompis långfärdsskridskor och sedan investerade i ett par egna. Även om säsongen är kort så är det himla bra att kunna ha ytterligare ett alternativ av träningsform under övergångsperioden från barmark till snö.

Tanken var Scandinavisk cup i Rovaniemi nästa helg, men den ställdes in tidigare i veckan. Vad som sker framöver är det ingen som vet. Nästa vecka kommer förbundet ut med nya riktlinjer, men det känns mörkt på tävlingsfronten. Hoppas verkligen tävlingarna får komma igång snart, men samtidigt är det bara att gilla läget och acceptera att besluten tas för allas bästa. Jag kan bara göra mitt bästa gällande det jag kan påverka och det är att träna och förbereda mig så bra som möjligt tills det är tävlingsdags.

Trevlig helg på er vänner!