EBBA LARSSON

En morgon på Harrträsk

Ser ni hur fint det var på Harrträsk igår!! Jag och Elsa fick oss en GALET fin morgon och ett fint träningspass på sjön. Solen sken och minusgraderna bet i kinderna. Även i tårna märktes kylan av, dom var bortdomnade mot slutet trots att jag hade varma strumpor. Tur att man spenderar mesta delen av sin tid i pjäxor och inte i skridskor!

När vi anlände var vi ensamma och hade hela sjön för oss själva under nästan hela passet. Mot slutet strömmade det dock in folk som också begav sig ut på isen. Det måste jag ändå säga är roligt här i stan, att så många är ute och rör på sig. Samma sak gäller på skidspåren och uppe på stigarna på Dundret under sommaren. Det är i princip alltid mycket folk i farten!

Nu är det ett himla pusslande för att få till träningen i och med att snön lyser med sin frånvaro. Försöker hitta alternativa träningsformer för att inte överbelasta med för mycket löpning. Det blir lätt mycket löpning den här mellanperioden annars. Sen har vi ju tillgång till rullskidband, stakmaskin och spinningcykel som också funkar bra.

Min tanke var att ta mitt pick och pack till Kiruna och spendera några dagar där nu när snöläget ser ut som det gör. Men nu sägs det vara isigt där uppe så planerna styrs om och istället ska jag åka till Jokkmokk för att genomföra ett par pass på snö där. Då blir det dock att ”pendla” och sova hemma, vilket känns rätt skönt ändå!

Har lovat mamma att ha isdubbar nästa gång, så oroa er inte. Och om jag inte missminner mig spikade jag provet i isvett på mellanstadiet, så jag vet vad som gäller men behöver bara omsätta det i praktiken haha..